Isännöintitoimisto Keravan Kiinteistöpalvelu Oy

Vinkkejä asumiseen

Viihtyisä asuminen on hyvä tavoite kaikissa taloyhtiöissä. Asukkaan on hyvä pitää asunnostaan huolta normaalein perusmenetelmin.

Märkätilat (kylpyhuone, sauna) ovat yleisesti asunnon arvokkain ja kalleimmin korjattava osa. Kun käytetään suihkua tai muuten lattia kastuu, lattia täytyy kuivata lastalla. Kuivauslasta on tarpeen jokaisessa kylpyhuoneessa, ja sen säännöllinen käyttö kannattaa opetella. Mikäli havaitsette märkätiloissa jotain erikoista (esim. laattahalkeamia, huonoja saumoja), joista vesi voi päästä rakenteisiin, ottakaa yhteyttä isännöitsijään. Silikonisaumat tulee uusia muutaman vuoden välein, mutta se on ammattimiehen työtä. Mikäli silikonisauman alla oleva vesieriste rikkoutuu, seurauksena saattaa olla todella kallis vahinko!

Huoneiston kuntoa kannattaa seurailla. Askarruttavissa kysymyksissä isännöitsijä auttaa.

Viihtyisään asumiseen liittyy toimiva taloyhtiön hallinto. Osakkaiden kannattaa osallistua yhtiökokouksiin aktiivisesti, ja näin osallistua taloyhtiötä koskevaan päätöksentekoon. Yhtiökokous valitsee hallituksen ja hallitus isännöitsijän. Toimiva hallitus ja hyvä yhteistyö isännöitsijän kanssa ovat avain yleiseen viihtyvyyteen.